לקוחות יקרים, לא ניתן כרגע לבצע הזמנות באתר.
הזמנות באתר מתקבלות עד יום רביעי הזמנה לחמישי ושישי תתאפשר מיום ראשון תודה ושבת שלום

מתכונים מובחרים עם עגבניות

מתכונים מובחרים עם עגבניות

לא מעט מאיתנו אוכלים עגבניות. חשוב לדעת כי מעבר לטעם הטוב של העגבניות ומעבר לכך שניתן להכין מהן מגוון תבשילים, סלטים טעימים ועוד, הרי שאכילתן תורמת למניעת מגוון מחלות שכן הן מכילות רכיבים בריאותיים רבים. ראשית כל, העגבנייה מהווה את המקור העיקרי לליקופן. בתזונה המערבית כ80 אחוזים מהליקופן מגיע מעגבניות ומוצריהן. הליקופן מהווה מעין נוגד חמצון שמנטרל רדיקאליים חופשיים אשר פוגעים בתאים בגוף וכך למעשה הוא תורם להפחתת הסיכון למחלות רבות לרבות סרטן מסוגים שונים ועוד. 

מעבר לכך העגבנייה עשירה גם בויטמין סי שהוא נוגד חמצון המסייע בחיזוק המערכת החיסונית ומפחית את הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי וסרטן. היא מכילה גם ויטמין K אשר חיוני לקרישת הדם ותורם לחוזק של העצם ויש בה גם ויטמין B6 אשר חיוני לחילוף חומרים של החלבונים. אין ספק כי בעגבנייה יש לא מעט מרכיבים אשר תורמים רבות לבריאותו של כל אדם אשר צורך אותן.

מתכונים עם עגבניות שכדאי להכין

הנה כמה מתכונים עם עגבניות שבהחלט כדאי להכין:

סלט חיטה, עגבניות לחות ולמון גראס

בכדי להכין את המתכון המדובר יש להכין מראש: חצי כוס של חיטה, 1 זוקיני, 6 עגבניות לחות כאשר יש לקצוץ אותן דק, 2 גבעולים של סלרי, עלים מ3 גבעולי אורגנו טרי, 3 גבעולים של למון גראס. בכדי להכין את הרוטב לסלט יש להכין מראש: שליש כוס של שמן זית, מיץ מלימון אחד, כף חומץ, שן שום כתושה, רבע כפית מלח גס וחצי כפית של פלפל שחור גרוס.

כיצד מכינים?

ראשית כל, משחררים את השמנים המיוחדים שיש בגבעולי הלמון גראס באמצעות דפיקה עליהם בפטיש של שניצלים. לאחר מכן, נוטלים סיר בינוני וממלאים אותו במים. במים מניחים את הלמון גארס ומביאים לרתיחה. כאשר המים רותחים מוסיפים אליהם את החיטה ומלח גס. יש לבשל את התערובת כחצי שעה ולאחר מכן לסנן את החיטה ולשטוף אותה במים קרים. יש לקרר את החיטה. את הזוקיני חוצים לאורך ולאחר מכן פורסים אותו לפרוסות דקות. לאחר מכן מוסיפים את האורגנו ואת העגבניות הלחות. מקלפים שכבה חיצונית של גבעולי סלרי על ידי קולפן ולאחר מכן חותכים אותם לקוביות קטנות ומוסיפים לסלט. את הגבעול שנותר של הלמון גראס, קוצצים דק דק ולאחר מכן מוסיפים לסלט. מערבבים את כל רכיבי הרוטב ושופכים על הסלט.

אנדיב צלוי ממולא אורז, עגבניות לחות ואגוזים

בכדי להכין את המתכון המדובר יש להכין מראש 4 ראשים של אנדיב. למילוי שלהם יש להכין: 1 וחצי  כוס של אורז מיקס או אורז אדום מבושל, 3 כפות של שמן זית, בצל אחד או 3 בצלצלי שאלוט קטנים שיש לפרוס דק, שליש של אגוזי לוז או פקאן שיש לקצוץ דק, 8 עגבניות לחות קצוצות, 2 תמרים קצוצים דק ורבע כוס עשבי תיבול קצוצים שכוללים נענע, כוסברה ופטרוזיליה. כמו כן, יש להכין רבע של כפית קינמון, מלח ופלפל לתיבול.

כיצד מכינים?

ראשית כל יש לחצות לאורך את האנדיב ולרוקן בכלי ייעודי את הליבה הפנימית שלו. לאחר מכן יש לפרוס את הליבה דק ולטגן אותה במחבת עם שמן זית. לאחר מכן מוסיפים לתערובת בצל, מנמיכים את האש ומטגנים עד לריכוך והשחמה. לאחר מכן יש להסיר את המכסה, להגביר את הלהבה ולהוסיף קינמון. בתום השלב הזה יש להסיר את התערובת מהאש ולערבב את כל הרכיבים שנותרו עימה. יש לחמם תנור ל180 מעלות, למלא את ראשי האנדיב בתערובת ולאפות כ25 דקות.

פטריות צלויות, עגבניות לחות ומוצרלה

בכדי להכין את המתכון המדובר יש להכין מראש חבילה של פטריות יער, חבילה של פטריות שיטאקי, חצי צרור של ארוגולה, 6 עגבניות לחות, 10 כדורי בייבי מוצרלה, 2 גבעולים של בזיליקום, חופן של צנוברים קלויים. לרוטב יש להכין: רבע כוס של שמן זית, מיץ מלימון אחד, כף של חומץ בלסמי, שן כתושה אחת, רבע כפית מלח גס, חצי כפית של פלפל שחור גרוס.

כיצד מכינים?

יש לצלות את הפטריות על תבנית תנור המרופדת בנייר אפייה, לאחר שמניחים אותן ובוזקים עליהן שמן זית, מלח גס וקצת פלפל שחור גרוס. הטמפרטורה בתנור צריכה להיות 200 מעלות. יש לחתוך את הארגולה ואת העגבניות לקוביות ולהעביר לקערה. לאחר מכן יש להוסיף את הפטריות הצלויות ואת כל שאר הרכיבים וכן, לערבב את כל הרכיבים של הרוטב ולשפוך על תכולת הקערה.

בולונוז שי-טאקי

בכדי להכין את המתכון המדובר יש להכין מראש חבילה של פסטה רחבה. לרוטב יש להכין: 5 כפות של שמן זית, שלושת רבעי כוס עדשים שחורות, 6 שיני שום פרוסות, קופסא של עגבניות מרוסקות, 2 סלסלאות של פטריות שי טאקי שיש לקצוץ דק, בצל גדול שיש לקצוץ דק, רבע כוס עגבניות לחות קצוצות, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כף גדושה של פפריקה, 2 כוסות מים, בזיליקום.

כיצד מכינים?

מכינים פסטה בהתאם להוראות. בסיר נפרד מחממים שמן זית ומוסיפים את הפטריות, הבצל והשום. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה. לאחר 5 דקות מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והעדשים ולאחר מכן יש לבשל על אש נמוכה כ20 דקות. את הרוטב יוצקים על הספגטי שבושל ומקשטים מעל בבזיליקום.

לפרטים והזמנות

האתר נסגר להזמנות ראש השנה, החנות תהיה פתוחה לרכישה ללא הזמנות בערב החג החל מ 06:00 - 13:00

לקוח יקר, האתר יסגר להזמנות ביום רביעי בשעה 10:00 (שוק האוכל פתוח ביום שישי)

לקוח יקר,
* האתר יסגר להזמנות ביום רביעי בשעה 10:00.
* הזמנות בתקופת החגים יתקבלו באיסוף בלבד.
* שוק האוכל פתוח ביום שישי

רשום לאתר? התחבר כעת

  • לחצו כאן על מנת להמשיך בתהליך הרכישה ללא יצירת חשבון.
  • במידה ותרצו ליצור חשבון בחרו את כל המוצרים ובעמוד התשלום סמנו ✓ ב"פתיחת חשבון" והזינו סיסמה רצויה

שימו לב כי לקוחות רשומים מקבלים 5% הנחה בזמן הרכישה

דילוג לתוכן