בכתבה הבאה, תוכלו לקרוא על טיפים מושלמים להתנהלות יעילה במטבח ולבישול בריא.
הכתבה בשיתוף עם מבשלים חוויה טבעוני – מרכז קולינרי לתזונה בריאה.
טיפ מס' 1 – התחילו בסידור המזווה
לדוגמה, את קופסאות רסק העגבניות רכזו ביחד, כך שהן לא תהיינה מפוזרות עם מוצרים אחרים. כמו כן, התייחסו לתאריך התפוגה של המוצרים. אם יש מוצרים שהתוקף שלהם קרוב יותר, הניחו אותם בקדמת המזווה.
טיפ מס' 2 – זמינות נתחים
מומלץ לדאוג שיהיו במקפיא, נתחים של בשר או דג, שאפשר להפשיר. מומלץ לא להקפיא אותם ביחד, אלא לסדר אותם במנות. כאשר אתם מקפיאים את הנתחים, עטפו אותם בנייר אפייה ולא בניילון.
טיפ מס' 3 – עשו שימוש בתבניות רב שימושיות
דברים שאתם אופים בתנור, מומלץ שיהיו בתבניות זכוכית, פיירקס או חרס. מומלץ שלא להשתמש בתבניות חד פעמיות גם מהסיבה האקולוגית וגם מהסיבה שאינן בריאות.
טיפ מס' 4 – הכפילו כמויות
במידה ואתם מכינים תבשיל כלשהו, הכפילו את הכמות. בתום הבישול, תוכלו להעביר אותו למיכל מיוחד ולהקפיא. כך כאשר תרצו לאכול, תוכלו להפשיר את האוכל שיש במקפיא, לחמם ולאכול.
טיפ מס' 5 – שמרו ביצים רק במקרר
במקרר, הביצים נשמרות הכי טוב. כמו כן, במידה ואתם שומרים את הביצים בקופסת הקרטון מהסופר, אז מומלץ מאוד להפוך את הקרטון פעם ביומיים וזאת משום שלחלמון יש נטייה לשקוע לתחתית של הביצה.
טיפ מס' 6 – צרכו כמה שיותר ירקות כבושים
הם תורמים לחיזוק המערכת החיסונית. כאשר הירקות במצב כבוש, מוכפלת בהם כמות הוויטמינים וגם מיוצרים חיידקים טובים התורמים למערכת החיסון של הגוף. על מנת להכין ירקות כבושים, כל שתצטרכו הוא לערבב כף מלח בכל ליטר מים. תוכלו לכבוש איזה ירקות שתרצו. לאחר מכן, יש להכניס את הירקות לצנצנת מעוקרת, לכסות אותה במים ולשמור על השיש. הירקות הכבושים יהיו מוכנים תוך שבוע.
טיפ מס' 7 – רוצים שהנתח יהיה עסיסי? השרו אותו בתמיסת מים ומלח
התמיסה שומרת על העסיסיות של נתחי הבשר והדגים. אפשר לבחור איזה נתח שרוצים ולהשרות בתמיסה המורכבת מכף מלח וליטר מים. לאחר מכן, יש להכניס לתנור. הנתח עסיסי וטוב.
טיפ מס' 8 – כרשה, גזר וסלרי – הם בסיס נהדר לתבשילים
טגנו את שלושת המרכיבים הללו ותראו בעצמכם איך הם ישדרגו כל תבשיל וכל מרק.
טיפ מס' 9 – הפחיתו בסוכרים
במידה ואתם מכינים רוטב עגבניות, העדיפו להכין אותו מעגבניות שרי. טעמן מתוק יותר מעגבניות רגילות וכך גם לא תצטרכו להוסיף סוכר לרוטב. כאשר אתם מכינים סלט, העדיפו לתבל אותו עם טחינה או שמן זית ואל תוסיפו דבש. כאשר אתם מכינים עוגת שוקולד וכתובה כמות מסוימת של סוכר, הפחיתו אותה בשליש. העוגה עדיין תהיה מתוקה וטעימה.
טיפ מס' 10 – השתמשו גם בירקות קפואים
כיום, יש מגוון גדול של ירקות קפואים בהם, שעועית קפואה, ברוקולי, כרובית ועוד. יש לנו לא מעט ימים, בהם אין לנו כוח לבשל ואין ספק שהשימוש בירוקות קפואים יכול להיות פתרון מעולה שיעזור לתקתק את הארוחה.
טיפ מס' 11 – השתמשו בשורשים
השורשים המומלצים הם כורכום וגם ג'ינג'ר. שניהם תורמים רבות למערכת החיסון. כמו כן, תוכלו גם להשתמש בשורש סלרי ופטרוזיליה לשדרוג מרקים.
טיפ מס' 12 – חתכו פירות והקפיאו אותן בשקיות קטנות
תוכלו להכין מהם שייק טעים, להקציף אותם יחד עם קרס קוקוס או שמנת להקצפה או לערבב אותם עם ריקוטה וכך לייצר מהם מוסים נהדרים.