תוכניות טלוויזיה שעוסקות באוכל מככבות בצמרת טבלאות הרייטינג. בלוגים שמציעים מתכונים נהנים מפופולריות עצומה. בנוסף אפשר למצוא באינטרנט אינספור מתכונים, ובחנויות יש שפע חומרי גלם כולל כאלה שבעבר בכלל לא הכרנו. במציאות שכזו אין פלא שישראלים רבים מבלים זמן רב במטבח, ובמקרה כזה ישנו גם רצון טבעי לאבזר את המרחב הקולינרי. בוצ'ר לבשר הוא תוספת מושלמת לכל מטבח, ולכן הוא גם מתנה שתמיד תתקבל בברכה.
מה זה בוצ'ר?
פירוש המילה בוצ'ר הוא קצב (באנגלית, כמובן). זו גם המהות של הבוצ'רים – מצד אחד קרש חיתוך, אבל מצד שני קרש עם ייעוד ספציפי והוא לחתוך עליו נתחי בשר. כדי שהחיתוך יהיה יעיל, הבוצ'ר מתאפיין בקשיחות רבה, ועוד מרכיבים חשובים הם הכיוון של סיבי העץ והיעדר מוחלט של סדקים בקרש.
הקשיחות נועדה לשמור על הקרש גם כשמתבצע חיתוך אינטנסיבי של בשר. מאחר שבבשר מכל סוג שהוא עלולים להיות גם חיידקים, חובה לוודא שחותכים אותו על מצע ללא סדקים שעלולים להפוך בית לאותם חיידקים. כיוון הסיבים הוא כלפי מעלה כדי שהסכין האיכותית שאיתה בוצעים את הנתחים לא תישחק בקצב מהיר מדי.
מהו הגודל המקובל של בוצ'ר לבשר?
בדרך כלל בוצ'ר לבשר מגיע ברוחב של כ-50 ס"מ. יש גם בוצ'רים צרים יותר, ברובח של כ-40 ס"מ, ומצד שני יש גם בוצ'רים שהרוחב שלהם מגיע עד ל-70 ס"מ. מנעד האפשרויות מייצר חופש בחירה, וההמלצה היא לא לבחור בהכרח את הקרש הגדול ביותר אלא את זה שמתאים למידות משטח העבודה כדי לא להשתלט עליו לגמרי אלא להשאיר מקום לפריטים האחרים הרצויים.
מאיזה עץ מיוצר קרש חיתוך לבשר?
בוצ'ר לבשר עשוי להיות מיוצר מעץ אגוז אפריקאי שמקנה מראה יוקרתי (ומשמש גם את תעשיית הרהיטים), מעץ אלון אירופאי שהמראה שלו משדר איכות ורצינות, וגם מעצי סיסם הודי (שלמרות שמם גדלים כאן בארץ).
עוד כדאי לדעת שהבוצ'ר הוא לא "רק" כלי עבודה יעיל להפליא, אלא עשוי לשמש גם כמשטח הגשה מסוגנן שמתאים להצבה על השולחן שסביבו יושבים בני הבית ואפילו אורחים כאלה ואחרים. במקרים כאלה כדאי לחפש קרש חיתוך בעל צורה מעניינת ולא ריבוע – למשל אליפסה או אפילו צורה אמורפית שמטבעה מושכת תשומת לב.
איך להפוך את הבוצ'ר למתנה מלהיבה?
קרש לחיתוך בשר שהוא גם איכותי וגם שובה לב הוא באופן טבעי גם מתנה מוצלחת מאוד. אתם יכולים להעניק את המתנה הזו לעצמכם, וגם לאנשים אחרים – קרוב משפחה שחוגג יום הולדת, מפקד מוערך שמשתחרר מצה"ל, בוסית שדואגת לעובדים שלה, קולגה לעבודה וכו'. במקרה כזה כדאי לחרוט על אותו בוצ'ר לבשר שנבחר לשמש כמתנה כמה מילים שיוסיפו מבע אישי. מומלץ לחרוט על הקרש עם חברה שזו המומחיות שלה – למשל nios.