לקוחות יקרים, לא ניתן כרגע לבצע הזמנות באתר.
הזמנות באתר מתקבלות עד יום רביעי הזמנה לחמישי ושישי תתאפשר מיום ראשון תודה ושבת שלום

שימוש בסכיני מטבח לפי סוגי האוכל

שימוש בסכיני מטבח לפי סוגי האוכל

הסכין היא חלק בלתי נפרד מכלי המטבח הבסיסים, כיום עם התפתחות הקולינריה כל נושא האבזור למטבח התקדם ובמיוחד גברה המודעות לסוגי סכיני מטבח ולהתאמתם לסוגי השימושים הנדרשים, אם זאת סכין לקילוף, להפרדה בין עצמות לבשר או לפלוט דגים, המגוון הוא רחב וגדול.

סוגי סכיני מטבח הבסיסים

בשוק יש מגוון רחב של סכינים המאפשר להשתמש בסכין הנכונה לפי סוג האוכל, עבודה עם סכין מתאימה משדרגת את איכותה, מקלה עליה וכמובן בטיחותית יותר, כעקרון להב משונן יתאים למשימות חיתוך כמו לחם או סטייק , להב ישרה מועדפת לחיתוך, דוגמאות לסוגי סכיני מטבח שכיחים הם:

  • סכין שף- המתאימה כמעט לכל סוגי השימושים היא בעלת להב חלק ארוך יחסית, היא בדרך כלל גדולה וכבדה.
  • סכין קילוף-מיועדת לקילוף פירות וירקות ולחיתוך ירק.
  • סכין גבינה- בעלת להב משונן ומחורר בצמוד ללהב.
  • סכין פלוט- בעלת להב צר וארוך עם קצה מעוגל מיועדת לפריסת דגים ובשרים.
  • סכין לחם- להב משונן או מסורי אורך בינוני.
  • סכין קופיץ- לשבירת עצמות, סכין כבדה בעלת להב רחבה.
  • סכין מריחה-להב ממתכת גמישה וקצה עגול.
  • סכין סטייק- בעלת להב מסורי וקצר יחסית.

תחזוקה ושמירה על סכיני מטבח

ללא תחזוקה נכונה גם סכיני מטבח מקצועיות עלולות להישחק ולאבד מיעילותן, הלהב נשחקת ומתקהה משימוש לא נכון, רצוי לא להכניס סכין למדיח היא עלולה להיפגע מחומרי הניקוי והן מכלי המטבח הנוספים שלצדו, בסיום השימוש כדאי לנקות את הסכין מידית ולא להשאירה בכיור שלא תפגע מכלים אחרים או לא תצבור חלודה, עדיף לנקות ידנית עם סבון כלים  ולא עם צמר פלדה שיפגע בלהב.

בעת האחסון עדיף להפריד את הסכין מהסכו"ם האחר, לגבי השחזה ממומלץ להשתמש בכלי משחיז איכותי או עבור סכינים יקרות אפילו עדיף לגשת לבעל מקצוע המשחיז סכינים.

איך בוחרים סכיני מטבח?

הידית- ידיות ממומלצות הן ידיות בקלית העשויות חומר פלסטי אטום למניעת התפתחות חיידקים וספיחת נוזלים, ידיות עץ זולות יותר מהבקלית הן מאפשרות אחיזה נוחה יותר אך סופחות מים מתנפחות ונסדקות, ידיות פלדה יקרות יותר.

אורך- בבחירת סכיני מטבח לאורך הסכין יש חשיבות רבה, ככל שהלהב ארוך יותר כך תהיה פעולת הסכין יעילה יותר אך להב ארוך דורש ניסיון והתמחות מצד הבשלן.

גמישות- הבחירה בין סכין קשה לגמישה תלויה בכמות השימוש בה אם משתמשים הרבה עדיף סכין קשה יותר.

עובי הלהב- להב דק יהיה קל יותר לאחיזה אך פחות יציב בעבודה ויזקק ליותר השחזות.

לפרטים והזמנות

האתר נסגר להזמנות ראש השנה, החנות תהיה פתוחה לרכישה ללא הזמנות בערב החג החל מ 06:00 - 13:00

לקוח יקר, האתר יסגר להזמנות ביום רביעי בשעה 10:00 (שוק האוכל פתוח ביום שישי)

לקוח יקר,
* האתר יסגר להזמנות ביום רביעי בשעה 10:00.
* הזמנות בתקופת החגים יתקבלו באיסוף בלבד.
* שוק האוכל פתוח ביום שישי

רשום לאתר? התחבר כעת

  • לחצו כאן על מנת להמשיך בתהליך הרכישה ללא יצירת חשבון.
  • במידה ותרצו ליצור חשבון בחרו את כל המוצרים ובעמוד התשלום סמנו ✓ ב"פתיחת חשבון" והזינו סיסמה רצויה

שימו לב כי לקוחות רשומים מקבלים 5% הנחה בזמן הרכישה

דילוג לתוכן