כל מה שחשוב לדעת על תבלינים

כיום, יש המון סוגים של תבלינים. החלטנו לעשות לכם סדר ולהכין סקירה על סוגי התבלינים הפופולאריים ביותר במטבח.

מאיפה מומלץ לרכוש תבלינים?

מסעדות וחברות קייטרינג מעדיפות לבצע את הרכישה מסיטונאי מזון. אחד המובילים והמוכרים בארץ הוא א.ג.מ סחר מזון בע"מ. אם מדובר על לקוחות פרטיים, הם יעדיפו לבצע את רכישת התבלינים בסופרים או בחנויות המתמחות, שכן מדובר על כמויות קטנות של תבלינים ולא על כמויות גדולות.

פפריקה

מדובר על אחד התבלינים הנפוצים. יש כל מיני סוגים של פפריקה כמו, פפריקה מתוקה, חריפה, עם שמן, ללא שמן ואפילו בטעם מעושן. התבלין מוסיף צבע אדום בוהק לכל מאכל וכמו כן גם חריפות (במידה ואתם בוחרים להשתמש בפפריקה חריפה). התבלין יכול להתאים לכל תבשיל, למרקים, לדגים, לרטבים ועוד.

כורכום

מדובר על תבלין שמוסיף צבע צהוב לאכול. כמו כן, יש לו גם המון תכונות בריאותיות. כאשר משתמשים בתבלין הזה, יש להוסיף ממנו כמות קטנה וזאת על מנת שלא ישתלט על הטעמים. אפשר לשלב אותו גם עם פפריקה. ניתן להשתמש בו לתיבול מרקים, לאורז, לקציצות, לעוף, לתפוחי אדמה ועוד.

קינמון

מדובר על תבלין שמוסיף מתיקות עדינה לאוכל. ניתן להשתמש בו לעוגות וגם לתבשילים. גם כאן, ממש כמו הכורכום, מומלץ לשים כמות קטנה ממנו.

ציפורן

מדובר על תבלין קצת חריף, שיכול להשתלב נהדר עם קינמון. גם כאן, מומלץ לשים כמות קטנה. אפשר להוסיף אותו למאכלי בשר ולעוגות מתובלות.

אגוז מוסקט

מדובר על תבלין שיכול להעשיר את הטעמים של רטבי שמנת לפסטה. כמו כן, אפשר גם להוסיף אותו למרקים. יש להוסיף כמות קטנה ממנו, שכן טעמו מאוד משתלט.

כמון

מדובר על תבלין מושלם עבור מאכלים עם תיבול מזרחי. אפשר להוסיף אותו למרקים ותבשילים.

אורגנו

מדובר על תבלין שמתאים במיוחד עבור אוכל איטלקי. אפשר להוסיף אותו לפיצה, ללזניה ולפסטה.

קארי

מדובר על תבלין הודי המעניק לאוכל גוון צהבהב. אפשר להוסיף אותו למאכלי עוף, מאכלי בשר, לאורז, לתפוחי אדמה ולתבשילים נוספים. במידה ורוצים, אפשר גם לחזק אותו עם ממרח קארי אדום.

אבקת שום

אין ספק שאין כמו שום טרי. מה שכן, אפשר גם להשתמש באבקת שום לחיזוק הטעמים. התבלין מתאים מאוד למאכלי בשר, מאכלי עוף, לרטבים ועוד.

פלפל

יש כמה סוגים לתבלין הזה. יש פלפל שחור, פלפל לבן ופלפל אנגלי. התבלין נותן חריפות לאוכל. אפשר להשתמש בו לתיבול מרקים, רטבים ומאכלים נוספים.

סומאק

מדובר על תבלין ים תיכוני אדום וחמצמץ. אפשר להשתמש בו לתיבול סלטים, מאכלי בשר, דגים ועוד.

זנגוויל

מוכר גם בשם "ג'ינג'ר. הוא מתאים לתיבול של מאכלים אסיאתיים. ניתן לשים אותו במרקים, בתבשילי עוף ובשר, במוקפצים ובתבשילים עם חלב קוקוס.

הל

תבלין שמתאים לא רק לתיבול קפה, אלא גם לאורז, מאכלי בשר, עוגיות ועוגות.